Четвер, 18.04.2024, 23:18
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть діяльність сел. ради
Всього відповідей: 930
ПОГОДА
Архів записів
ФОТО
посилання на сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Коментарів: 566
Фотографій: 2005
Статей: 1055
Гостьова книга: 424
 
Головна » 2014 » Квітень » 17 » РОЗЯСНЕННЯ ПРО ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ
14:51
РОЗЯСНЕННЯ ПРО ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ
        Шановні мешканці багатоквартирних будинків.
   На планових зустрічах ви говорили, що у випадку раптового вимкнення електроенергії, на ваші звернення до працівників РЕМ, вони відправляють вас вирішувати питання в комунальному підприємсті. На багаточисленні запитання з цього приводу надаємо розяснення.
   Ви, як споживачі, отримуєте електроенегрію на підставі договору про користування електричною енергією укладеного між Споживачем та Енегропостачальником (Воловецький РЕМ), жодні посередники не передбачені. Увіжно перечитайте договір і зверніть увагу на такі його пункти: п. 1. "За цим договором Енергопостачальник бере на себе зобов"язання надійно постачати Споживачеві електричну енергію у необхідних йому обсягах..., а Споживач зобов"язується оплачувати одержану ... електричну енергію...". п. 9. "Межа розподілу встановлюється на вхідних клемах прилада обліку". п. 13. "Енергопостачальник зобов"язується: - забезпечувати надійне постачання електричної енергії...; - гарантувати безпечне користування послугами...; - розглядати звернення Споживача щодо надання послуг... Форма і зміст договору  обумовлені "Правилами користування електричною енергією" (додаток 3), які затверджені постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України - http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0417-96/page. Договір про постачання електричної енергії є основним документом, який регулює відносини між енергопостачальником та споживачем і визначає зміст прав та обов'язків сторін. А Правила - законодавча база відносин в галузі енергопостачання і є обов"язковими до виконання всіми сторонами в т. ч. і енергопостачальником.
   Цими ж Правилами обумовлено договір про спільне використання технологічних електричних мереж (додаток 2). Згідно
п. 5.15. Правил, енергопостачальник (Воловецький РЕМ) зобов'язаний укласти такий договір з власником внутрішньобудинкових електричних мереж (комунальним підприємством). Згідно п. 1.1. договору власник мереж зобов'язується забезпечити можливість передачі електричної енергії, а енергопостачальник зобов"язується своєчасно сплачувати вартість послуг власника мереж з утримання цих мереж. Згідно п. 8.1.2. власник мереж не несе відповідальності за порушення вимог Договору у разі несвоєчасної оплати його послуг енерогопостачальником.
   Викладине вище здаться складним, але дає змогу перевірити сказане і навіть підготувати судовий позов. А взагвлі написане можна викласти коротко - комунальне підприємство має ремонтувати внутрішньобудинкові мережі тільки в тому разі, коли Воловецький РЕМ укладе з ним договір про це і буде платити за послугу. РЕМ ігнорує звернення комунального підприємства та селищної ради і не виконує приписи Правил. Оскільки на даний час договір не укладено, Воловецький РЕМ одноособово несе повну відповідальність за безперебійне постачання вам електричної енергії. Отже настійливо вимагати від нього виконання укладених з вами договорів, відстоюйте свої інтереси. Селищна рада однозначно займає позицію на вашому боці і буде продовжувати разом з вами спонукти РЕМ до чіткого виконання ним Правил.
Селищна рада
Переглядів: 973 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024