Четвер, 25.04.2024, 11:55
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть діяльність сел. ради
Всього відповідей: 930
ПОГОДА
Архів записів
ФОТО
посилання на сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Коментарів: 566
Фотографій: 2005
Статей: 1055
Гостьова книга: 424
 
Головна » 2013 » Березень » 22 » ДЕНЬ ПОЕЗІЇ У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ
16:40
ДЕНЬ ПОЕЗІЇ У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ
   21 березня 2013 року в районній бібліотеці для дорослих відбулася зустріч з місцевими поетами та письменниками "Поезії не змовкне джерело" - свято, приурочене Всесвітньому Дню поезії.
Поезія - душі криниця
В прадавній рідній стороні.
Судилось трішечки й мені
Людської мудрості напитись,
Пірнувши в слова глибину,
не обману…       О. Печора.   
   Поезія - це голос душі людської, чарівна скрипка у чудовому оркестрі літератури. Адже поетичне слово дзвінкоголосе, як молодий струмок, поспішає бути почутим, щоб відізватися у серцях людей, торкнутися легкою, ніжною мелодією нашої мови найтоншої струни людських душ… І все це так потрібно нам усім, щоб мати любов до рідного краю, знати про поетичні таланти, на які багата наша земля.
   Щедра своїми талантами і наша Воловеччина. І сьогодні на зустріч з читачами прийшли наші земляки, люди творчого обдарування, чия доля хоч трохи, але пов’язана з поезією. Вони пишуть для себе, для своїх близьких, колег, за покликом душі. Кожна зустріч - то нове відкриття. Серед них:
- Середа Микола Михайлович,
- Селехман Анатолій Васильович,
- Тимкович-Німець Любов Михайлівна,
- Волошин Магдалина Василівна,
- Рудий Іван Романович.
   Творчі люди - завжди непересічні особистості, вони сповнені новими ідеями, проектами, фантазіями. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді - це риси характеру, що притаманні нашим поетам.
   На святі була можливість послухати та поспілкуватися з представниками молодого творчого покоління: з ученицею 7 класу Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. Т. Лукачко та бібліотекарем ЦРБ С. Самусь.
   Сама присутність поетів - творців облагородила дійсність. Пройнявшись настроями шановних поетів та наблизившись до їхнього світосприйняття, ми разом замислились над важливими проблемами, що хвилюють митців. Адже поезія робить нас людьми. Так хочеться жити в її чарівному світ, любити красу. Робити добро та примножувати духовне багатство свого народу. Хай живе завжди і міцніє неозора держава - Поезія. Ми впевнені, що сьогоднішня зустріч назавжди залишиться в пам’яті багатьох присутніх. Невипадково нашими слухачами є не тільки учнівська молодь, а й люди, які люблять поезію, працівники бібліотек району, адже бібліотекарі відкривають юні таланти, працюють з обдарованою молоддю, вводять її у прекрасний світ мистецтва.
   На святі звучали пісні у виконанні Любові Тимкович-Уліганець, на слова Ганни Селехман (нині покійної), члена Національної ліги композиторів України Ігоря Середи та Анатолія Селехмана (написані спільно).

   Фоторепортаж на сторінці сайту "Фотогалерея-Культура" - http://volovec.at.ua/photo/kultura/5.
   Матеріали люб"язно надані завідуючою районною бібліотекою Роман Н.І.
Адміністрація сайту.

Переглядів: 899 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024