П`ятниця, 26.04.2024, 01:38
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наше опитування
Оцініть діяльність сел. ради
Всього відповідей: 930
ПОГОДА
Архів записів
ФОТО
посилання на сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Коментарів: 566
Фотографій: 2005
Статей: 1055
Гостьова книга: 424
 
Головна » 2015 » Квітень » 27 » ЗВЕРНЕННЯ МЕШКАНЦІВ БАГАТОПОВЕРХІВКИ
13:56
ЗВЕРНЕННЯ МЕШКАНЦІВ БАГАТОПОВЕРХІВКИ
   У квітні 2015 року до селищної ради та комунального підприємства з колективною заявою звернулися мешканці багатоповерхового будинку № 46 по вул. Карпатська.
   Судячи з тексту заяви, мешканців цікавлять нормативні витрати на обслуговування багатоквартирних будинків, розмір тарифів та їхні складові, законодавча база утворення, сам перелік послуг, які може надавати і які надає комунальне підприємство.
   Звичайно ж, мешканці отримали детальну письмову відповідь на свою колективну заяву - http://volovec.at.ua/Sesija2011/karpatska46_2.doc. Однак, зважаючи на те, що перелічені питання нерідко цікавлять громадян, видно, що ще далеко не всі розібралися в тому, за що саме вони платять, що і як вправі вимагати від виконавців. Крім того, мешканцями були запропоновані свої варіанти нарахування плати за послуги, які мають певну логіку, але, на жаль, не відповідають чинному законодавству.
   Найперше, абонентам, платникам комунальних послуг, варто знати, що розрахунок плати за послуги, комунальне підприємство робить на підставі Постанови КМУ від 01.06.2011 р. № 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги". Дана постанова однозначно регламентує, що під час установлення тарифів на послуги, необхідно забезпечувати Порядок формування тарифів, визначений постановою. Постанова поширюється на суб'єкти господарювання всіх форм власності, органи місцевого самоврядування, власників (наймачів) квартир. Виходити за межі постанови є протизаконним.
   Тарифи, розраховані/відкориговані комунальним підприємством згідно даної постанови, виносяться ним на розгляд та затвердження виконкомом селищної ради. Якщо при розрахунку/коригуванні тарифів, всі норми постанови примінені вірно, виконавчий комітет зобов"язаний їх затвердити, а при виявлених порушеннях постанови - повернути на доопрацювання. Можливий варіант, коли виконком, затвердивши тарифи, може звернутися до сесії селищної ради щодо їх компенсації. В такому випадку, на черговій сесії, депутати селищної ради розглядають доцільність такої компенсації і, при наявності коштів у місцевому бюджеті, направляють їх на це. Та у будь-якому разі комунальне підприємство повинно отримати у повному обсязі відшкодування економічно обґрунтованих планованих витрат, що враховуються під час визначення повної собівартості послуг.
   Послуги, які на даний час, згідно договорів, надаються мешканцям комунальним підприємством, є мінімально необхідними для їх життєдіяльності. Робиться це з метою зменшення плати за комунальні послуги. Однак, сам їх перелік є ширшим і мешканці можуть ініціювати їх включення до надання. Та слід розуміти, що збільшення переліку послуг, тягне за собою збільшення тарифів, оскільки комунальному підприємству доведеться розширювати штат працівників, нести матеріальні та інші витрати. Альтернативою збільшенню тарифів, є виконання частини робіт по обслуговуванню будинку власними силами мешканців, наприклад: прибирання під"їздів, сходових клітин, прибудинкової території, підвалів, технічних приміщень, дахів, розчищення снігу, сколювання льоду та ін.
   Шановні мешканці багатоквартирних будинків, при виникненні запитань щодо комунальних тарифів, пропонуємо звертатися за роз"ясненнями до працівників комунального підприємства та спеціалістів селищної ради.

Адмін
Переглядів: 637 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024