Четвер, 25.04.2024, 11:33
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть діяльність сел. ради
Всього відповідей: 930
ПОГОДА
Архів записів
ФОТО
посилання на сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Коментарів: 566
Фотографій: 2005
Статей: 1055
Гостьова книга: 424
 
Головна » 2012 » Січень » 12 » ПРОБЛЕМА
16:42
ПРОБЛЕМА
       ШАНОВНІ ВОЛОВЧАНИ.
  
В листопаді минулого року повідомлялося, що ми з Вами зіткнулися з дуже серйозною проблемою - нестачею питної води. В той час Держлісгоспом, комунальним підприємством і селищною радою було прийнято термінові міри, які дозволили протриматися до дощів і не переходити на подачу води згідно графіка. Та це тимчасовий вихід із ситуації, оскільки
довгострокові прогнози обіцяють глобальне потепління, отож слід чекати, що проблема загостриться, життєдіяльність селища опиниться під загрозою, призупиниться розвиток інфраструктури і як наслідок, туристичної галузі.
   На даний час
комунальним підприємством і селищною радою намічено план невідкладних заходів по частковому вирішенню проблеми, який буде подано на розгляд сесії, тобто Вашим представникам - депутатам. План передбачає усунення всіх втрат води на шляху від водозабору до споживача, виявлення і усунення всіх несанкціонованих підключень до водопроводу, обов"язкове встановлення лічильників води в усіх квартирах та приватних будинках, обов"язкове перенесення лічильників води на межу розподілу для приватних підприємців, установ, організацій, підприємств. Не виконання цих умов потягне за собою розірвання договору і припинення подачі води, оскільки із-за недобросовісності одиниць, недопустимо ризикувати нормальною життедіяльністю більшості.
   Ми розуміємо, що виконання вказаного плану потребуватиме значних зусиль і вкладення чималих коштів, як з боку селищної ради, так і з боку комунального підприємства. Однак цього буде замало, тому плануються звернення про допомогу до районної та обласної ради. Та все ж в першу чергу мусимо допомагати собі самі.
   Тому звертаємося до підприємців: Ваш бізнес, з якого живете Ви, ваші сім"ї, який дає роботу і заробіток певній кількості наших односельців і кошти до бюджету, може опинитися під загрозою. Просимо подумати, чим кожен з Вас може сприяти вирішенню проблеми.
   Всіх споживачів води просимо зрозуміти необхідність її економного використання, і вчасної сплати за використану воду. Також просимо всіх негайно повідомляти про помічені Вами прориви водопроводів в будинках, чи на вулицях.
   Наголошуємо, що всі перераховані міри є лише частковим, тимчасовим вирішенням проблеми. Селищною радою вже розпочато роботу по визначенню інших джерел постачання питної води. На жаль, найбільше сподівання на артезіанську воду, не виправдалося, на наше звернення геологи відповіли, що "за узагальненими геологічними даними в районі селища залягають практично безводні породи, переважно аргіліти і алевроліти, в яких відсутні перспективні для облаштування крупних централізованих водозаборів водоносні горизонти" і рекомендують нам "проблему централізованого водопостачання вирішувати за рахунок використання вод з поверхневих джерел".
  Пропонуємо всім небайдужим до життя селища звертатися в селищну раду з
інформацією та пропозиціями, які можуть допомогти вирішенню даної серйозної проблеми.           
   З повагою виконком селищної ради.
Переглядів: 882 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
1 atvkarpatytour  
0
Потрібно в першу чергу замінити всі стальні (ржаві) труби на пластмасові, як це було зроблено раніше на "Слатині", після чого втрат стало менше. На водозаборі збільшити резервуар води до такого обєму, щоб в самі жаркі місяці він був повним(герметичним). Я розумію що на це потрібні гроші, але обовязково ці роботи потрібно розпочати цього року невідкладно.

P.S. як варіант зібрати благодійні кошти в самих мешканців селища, принаймні цих коштів вистачило хоча б на одну вулицю.

2 Admin  
0
Шановний atvkarpatytour.
Ви дуже свідомо, тверезо і професійно підходите до надзвичайно болючої проблеми. Запевняємо, що всі Ваші пропозиції, як і пропозиції інших мешканців обов"язково будуть розглянуті.
Дякуємо за небайдужість.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024