Щорічно, 20 жовтня, відзначається міжнародний День кухара і кулінара.
Кухар - не просто професія, цю справу цілком справедливо називають мистецтвом.Прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.
Приготування їжі - унікальний процес. Рецепт є лише загальною картою приготування страви. Смак, тонкощі і момент, в який необхідно робити ті чи інші дії з продуктами і приправами - ціла симфонія.
Клопітка і душевна робота кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Та не лише кожна точка громадського харчування в праві претендувати на це. Наші матері та дружини нерідко бувають вправними майстринями кухарської справи, саме вони зберігають і передають своїм дочкам унікальні рецепти національних страв. Не можна не згадати і мужчин, неперевершених майстрів приготування страв в польвих умовах. Вітаємо всіх кухарів і кулінарів. Бажаємо миру, успішних кухарських шедеврів і заслуженої подяки від клієнтів, друзів, родини. Здоров’я вам і приємного апетиту всім вашим шанувальникам.