Четвер, 25.04.2024, 23:30
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть діяльність сел. ради
Всього відповідей: 930
ПОГОДА
Архів записів
ФОТО
посилання на сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Коментарів: 566
Фотографій: 2005
Статей: 1055
Гостьова книга: 424
 
Головна » 2014 » Вересень » 8 » ПРОЕКТ ЗАКОНУ "ПРО ЖИТЛОВО_КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ"
13:50
ПРОЕКТ ЗАКОНУ "ПРО ЖИТЛОВО_КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ"
   Інформуємо, що Кабінетом Міністрів України зареєстровано у Верховній Раді проект  Закону України «Про житлово-комунальні послуги».
   На відміну від чинного Закону «Про житлово-комунальні послуги» № 1875-IV від 24.06.2004 року, новий законопроект пропонує іншу систему взаємовідносин споживачів, виконавців та органів державної влади і місцевого самоврядування.
Серед новацій, запропонованих в законопроекті, можна виділити відсутність таких понять як «виробник» та «балансоутримувач», законопроектом пропонується визнати учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг лише споживача та виконавця.
Житлово-комунальні послуги пропонується поділити на:
1) комунальні послуги (централізоване водопостачання; централізоване водовідведення; централізоване гаряче водопостачання;газопостачання; енергопостачання; теплопостачання; поводження з побутовими відходами);
2) житлову послугу ― послугу з управління багатоквартирним будинком.
   Управління багатоквартирним будинком буде здійснюватися на підставі договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком. Замість поняття «тариф на послуги з утримання будинку та прибудинкової території» вводитья поняття «ціна на послуги з управління багатоквартирним будинком», яка  складатиметься з витрат на утримання і проведення ремонту спільного майна багатоквартирного будинку та прибудинкової території, а також винагороди управителеві багатоквартирного будинку. Ціна на послуги з управління багатоквартирним будинком встановлюється за домовленістю сторін з розрахунку за один квадратний метр загальної площі житлового чи нежитлового приміщення. Ціноутворення стане незалежним від органів місцевого самоврядування.
   Пропонується встановлення вузлів комерційного обліку ресурсів як за рахунок коштів суб’єктів господарювання, яким належать системи централізованого теплопостачання, водопостачання, водовідведення, так і за рахунок фізичних осіб, що є співвласниками або користувачами житлових приміщень у багатоквартирному будинку на принципі співфінансування. За ухилення від обов’язкового комерційного обліку передбачено застосування відповідальності у вигляді обмеження питного водопостачання до рівня екологічної броні, а якщо рівень екологічної броні не встановлено - повного припинення централізованого теплопостачання, водопостачання, водовідведення.
   Також встановлюється порядок повідомлення споживача про зміну цін/тарифів на житлово-комунальні послуги не за 15 днів до введення в дію нових тарифів, як зараз, а не пізніше десяти днів з дати введення їх у дію.
   Окрім цього законопроектом передбачене нарахування пені при просроченні платежів за отримані послуги в розмірі 0,1 відсотка суми простроченого платежу, за кожний день прострочення, але не більше 100 відсотків загальної суми боргу.
   Прийняття законопроекту № 4563а істотно змінить принципи взаємовідносин споживача та виконавця житлово-комунальних послуг. Відповідальний власник повинен сам нести тягар утримання свого майна, а не чекати допомоги держави чи органів місцевого самоврядування.

                                                                                                                                     Виконком селищної ради
Переглядів: 1009 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024