П`ятниця, 29.03.2024, 02:03
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть діяльність сел. ради
Всього відповідей: 930
ПОГОДА
Архів записів
ФОТО
посилання на сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Коментарів: 562
Фотографій: 2005
Статей: 1055
Гостьова книга: 423
 
Головна » 2014 » Серпень » 29 » ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН 2014/15 р - ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ
10:44
ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН 2014/15 р - ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ
   На звернення голови Закарпатської обласної ради, інформуємо керівників організацій, підприємців та мешканців селища щодо енергозбереження, економії газу та переходу на альтернативні методи опалення приміщень.
   У зв"язку з агресивними діями Росії по відношенню до нашої країни, очікуються проблеми з постачанням газу, відповідно з опаленням нашого житла та службових приміщень. Найбільш ефективним виходом із ситуації може бути перехід на альтернативні види палива, однак це потребує значних грошових затрат. Тим не менше кожен з нас може і повинен долучитися до заходів по економії газу.
   Значно менших затрат потребують заходи енергозбереження – утеплення стін, підлоги і перекриттів, встановлення енергозберігаючих вікон і дверей. Та економити на опаленні можна навіть без таких грошових затрат. Поради які допоможуть економити тепло:
1. Утепліть вікна. До 20% загальних втрат тепла спричиняють негерметичні двері й вікна. Перед початком опалювального сезону загерметизуйте всі щілини і зазори в вікнах. Використовуйте сучасні ущільнювачі і спеціальну теплозберігаючу плівку, яка клеїться на вікна. У випадку зі старими вікнами подібні плівки знижують тепловтрати на кілька відсотків.
2. Не викидайте гроші у вікно. Вікно, яке годинами залишається відкритим, забезпечить Вам не тільки приплив свіжого повітря, але й великий рахунок за опалення. Краще провітрювати частіше, але при цьому відкривати вікно широко й усього на кілька хвилин.
3. Не перешкоджайте шляху тепла. Довгі штори, радіаторні екрани, невдало розставлені меблі, стійки для сушіння білизни перед батареями, розміщенні в глибоких нішах батареї знижують ефективність опалення до 20 відсотків.
4. Не перегрівайте житло. Дехто любить дуже теплі приміщення, а потім дивується великим рахункам за опалення. Пам’ятайте: кожний додатковий градус температури в приміщенні обійдеться приблизно в 6 відсотків додаткових витрат на енергію.
5. Опалюйте житло, а не котельню. Треба дуже добре термоізолювати опалювальний котел, водонагрівач, труби опалення й гарячого водопостачання, тому що Вам потрібна тепла квартира, а не теплий підвал.
6. Не випускайте тепло. На ніч опускайте жалюзі, закривайте штори, щоб зменшити втрати тепла через вікна. Поставте за опалювальними батареями теплоiзолюючі екрани. Ефективність роботи опалювальної системи при цьому підвищується, а температура в приміщенні зростає на 2-3 °С.
7. Сучасний опалювальний регулятор регулює й Ваші витрати на опалення. Установка системи регулювання опалення з автоматичним регулюванням температури обходиться недорого, однак вона допоможе Вам заощадити мінімум 10% затрат на опалення.
8. Регулярно проводіть техобслуговування системи опалення. Добре налагоджена опалювальна техніка споживає менше енергії. Регулярне технічне обслуговування підвищить також експлуатаційну надійність Вашої системи, зменшить імовірність неполадок.
9. Встановіть циркуляційний насос в систему опалення з природною циркуляцією. За рахунок збільшення швидкості циркуляції теплоносія в системі Ви можете зекономити до 20 % затрат на опалення житла.

                                                                                                                                                                          Адмін
Переглядів: 764 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024